Систем замене и допуне картица за јавни превоз функционисаће уобичајено и у наредном периоду

Назад на вести

29/12/2020

Систем замене и допуне картица за јавни превоз функционисаће уобичајено и у наредном периоду

Градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић рекао је данас да се, када је у питању допуна постојећих картица за превоз, ништа неће мењати.

– И у наредном периоду систем ће функционисати уобичајено и без икаквих проблема. Све картице могу да се допуне на свим продајним местима на којима је то могло да се уради и до сада. Позивам грађане да најнормалније мењају картице које су истекле и да допуне обаве на уобичајеним местима.

Суграђанима старијим од 65 година, а њих је око 46.000, којима је картица истекла јер је рок важности три године, омогућили смо да од 31. децембра могу да обаве допуну и на старе картице, које ће важити до 1. јуна, а приликом замене старих за нове допуна ће им бити аутоматски пренета на нове картице, тако да ће им карте за превоз важити практично током целе 2021. године. То смо урадили због постојеће епидемиолошке ситуације. Позивам их да без потребе не одлазе на места за вађење картица, с обзиром на то да ћемо им омогућити да своју годишњу претплатну карту уплате на постојећу картицу – казао је Васиљевић.

Остали корисници јавног линијског превоза у Београду настављају да користе превозну услугу под истим условима као и до сада, односно користе досадашње персонализоване и неперсонализоване картице које могу допунити на малопродајним објектима и валидирати у возилима.

ЛИНКОВИ