Брза реакција оперативно-контролног центра Секретаријата за јавни превоз поводом узнемиравања путнице у возилу

Назад на вести

09/06/2021

Брза реакција оперативно-контролног центра Секретаријата за јавни превоз поводом узнемиравања путнице у возилу

Одељење за управљање и мониторинг Секретаријата за јавни превоз данас је око 11 сати током редовног рада на управљању линијама ЈЛПП-а добило кроз систем пријављени аларм хитне службе од возача који обавља превоз на линији 16, саопштено је из овог секретаријата.

Возач је управљао возилом гаражни број 948 које се у тренутку слања аларма налазило код Тржног центра „Ушће” у смеру ка Градској општини Нови Београд.

Диспечер центра секретаријата је одмах по добијеном аларму контактирао возача. Возач је навео да је једна млађа путница пријавила сексуално узнемиравање од старијег мушкарца. Диспечер секретаријата је одмах обавестио полицију, која је убрзо стигла и ухапсила нападача. До момента доласка полиције, два млађа путника задржала су лице у возилу за које се сумња да је узнемиравало девојку.

Током интервенције полиције је утврђено да се ради о мушкарцу који је 1973. годиште и који је већ два пута осуђиван за кривично дело педофилије и сексуалног узнемиравања.

Секретаријат за јавни превоз апелује на путнике да пријаве возачу свако дешавање у возилу које би могло угрозити безбедност путника.

ЛИНКОВИ