vest

Нова експрес линија јавног превоза 610e од Новог Београда до Сурчина и Јакова

Од уторка 28. маја уведи се експрес линија јавног превоз бр. 610e на релацији од Новог Београда (Блок 70а) преко Сурчина до Јакова.

Градска магистрална саобраћајница Нови Београд – Сурчин на деоници од кружне раскрснице са Војвођанском улицом, др Ивана Рибара и саобраћајницом Т-6, до петље “Сурчин југ”, отворена је 01. априла 2023. године. Саобраћајница је пројектована за брзину кретања возила од 80 километара на час и од успостављања саобраћаја представља најкраћу и најбржу везу овог дела Београда, посебно Земуна, са ауто-путем „Милош Велики”, као и општине Сурчин са центром града.

Секретаријат за јавни превоз је до сада разматрао више различитих захтева да се на релацији између две градске општине – Нови Београд и Сурчин успостави нова експрес линија ЈЛПП-а која би чинила најбржу превозну услугу на наведеној релацији. Управо из наведених разлога, одлучено је да нова линија користити на територији општине Сурчин петљу „Сурчин 1“ и преко прилазног пута и Трга Зорана Ђинђића саобраћа до центра општине, одакле наставља даље све до терминуса у Јакову. На наведени начин, коришћење и преседање на нову експрес линију биће омогућено корисницима из свих делова Сурчина, односно и из правца Прогара, Петровчића, Добановаца.

На линији ће радити три возила са интервалом наиласка од 30 минута.

Ред вожње можете погледати овде.

Траса нове линије 610e је: